[31-01-2007]

Blauwe Boekje met nieuwe wie-is-wie overzicht in Gelderse familie Batenburg en Van Basten Batenburg gepubliceerd (Januari 2007).

 

Met het nieuwste Nederland's Patriciaat 87 (2006) is er weer een bijgewerkt overzicht beschikbaar van alle naamdragers Batenburg en Van Basten Batenburg. Het is een Wie-is-wie-gids van alle personen die in mannelijke linie afstammen van het echtpaar Hendrick van Batenborgh (ca. 1630) en Elisabeth Rotgers uit Groenlo.

(Exemplaren kunnen worden besteld bij de Stichting)

In het nieuwste deel zijn de genealogieën van de volgende families opgenomen: Altes (Korthals Altes, Batenburg (Van Basten Batenburg) Dirkzwager, Van Helsdingen (Van Beuningen van Helsdingen), Kingma, Korthals en La Verge (Laverge).

Deze publicatie is een gezamenlijke activiteit van de Van Batenborgh Stichting en de Stichting Vicarie Sancti Nicolai van 27 october 1501 uit Winterswijk.  

 

Over het Nederlands Patriciaat

Deze serie wordt uitgegeven door het Centraal bureau voor genealogie (CBG) in Den Haag. Deze boekenreeks verschijnt jaarlijks sinds 1910.  

De familie Van Basten Batenburg en Batenburg is voor het eerst in 1914 opgenomen. In 1954 werd voor de tweede maal de état présent gepubliceerd. Voorts wordt in deze uitgave - in tegensteling tot 1954 - het familiewapen correct beschreven en afgebeeld.  

 

Over de Stichting Vicarie Sancti Nicolai van 27 october 1501 De Vicarie is een laat-middeleeuwse vicariestichting die toelagen uitkeert aan studerenden in de familie Van Basten Batenburg en Batenburg. De Vicarie houdt daartoe bij wie de rechthebbenden zijn voor een studietoelage. Ook voor de selectie van het Kiescollege en het bestuur van de Vicarie is het noodzakelijk deze gegevens van deze naamdragers bij te houden.

 


Archief

Actualiteit