What's in a name?

 

Variaties op een thema: de naam Batenburg op internet.

 

 

 

 

1. Naar welke Batenburg is deze straat genoemd?

Zoals: (van) Batenburgstraat, Batenburglaan, Batenborchstraatje, Batenborchstraat, Batenburgplein, Batenburgweg, Batenburgerstraat, De Batenburg, Batenborg, Batenborch. In de meeste gevallen is een straat genoemd naar iemand uit een familie van die naam, die oorspronkelijk afkomstig is van de Gelderse stad Batenburg aan de Maas bij Nijmegen en in sommige gevallen naar dat stadje zelf. Voorzover dat kon worden achterhaald is dat in bijgaand overzicht opgenomen.

 

2. Voor welke plaatsen, landgoederen of gebouwen is de naam Batenburg nog meer in zwang?

In Belgie, Indonesie, Duitsland en Nederland kan men de volgende namen tegenkomen: Batenborch, Redout Batenburgh, kasteel Batenburg, Schloss Battenberg, Burg Battenberg, Batenborg, Hof van Batenburg, Boerderij Batenburg, Kasteel van Batenborch, Baatjeborg of Baetenborch, De Batenborgh en Eendenkooi Batenburg. Zie bijgaand overzicht.

 

3. Welke profielen van 'bekende' Batenburg'ers zijn er op internet te vinden?

Naast de extremistische Batenburgers passeren hier Mountbatten en de familie Van Bronckhorst - Batenburg de revue. Zie bijgaand overzicht.

 

4. Wie-is-wie met de familienaam Batenburg en waar komen ze vandaan?

Zie bijgaand overzicht. Verwijst ook naar websites die een genealogie of genealogieën met de naam Batenburg hebben opgenomen.

 

5. Zijn er ook nog objecten of dieren met deze naam...?

Een grote varieteit aan objecten en zelfs dieren tooien zich met deze naam. Niet alleen munten, duiven, een golf trofee, maar ook Battenburg cake, cup, lace en markings worden ermee aangeduid. Zie bijgaand overzicht.

 

 

Voor suggesties en correcties: contact

(bedrijven en levende personen worden niet vermeld)

 

Actualiteit

Unieke zilveren schaal uit zevende eeuw met zonnewiel in Oegstgeest gevonden.